Varaudu myrskyyn! Perjantaina tuulee maalla ja merellä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Forecan meteorologi lupasi ensi viikolle lämmintä ilmaa jopa siinä määrin, että kevät etenee pikakelauksella. Sitä ennen joudumme kuitenkin kärvistelemään matalapaineen kourissa, joka tuo maahamme myrsyjä ja räntää.

– Perjantaissa on aineksia jopa myrskyksi. Merialueilla voi odottaa ainakin myrskypuuskia, maa-alueillakin on ennusteessa jopa tuulituhoja aiheuttavia puuskia. Ennustetta on kuitenkin syytä vielä seurata, sillä tuuli on yksi huonoimmin ennustuvia suureita pidemmälle säätä katsottaessa, Joanna Rinne Rinne muistuttaa Forecan sivulla.

Euroopassa on saatu nauttia viime viikolla jo kesäisen lämpimiä, 20-30 asteen lämpötiloja, jotka muuttuvat nyt matalapaineen vaikutuksesta yöpakkasiin ja lumisateisiin. Sunnuntaista lähtien on Suomeen odotettavissa kuivempaa ja lämpimämpää ilmaa.