Katiska-vyyhti: Sofia Belórfille ehdollista vankeutta ja yli 18 000 euroa maksettavaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Käräjäoikeus tuomitsi kohujulkkis Sofia Belórfin äsken niin sanottuun Katiska-vyyhtiin liittyen. Nainen sai ehdollisen vankeustuomion huumausainerikoksesta ja rahanpesusta. Tuomion pituus on 80 päivää.

Lisäksi Sofia Belórf tuomittiin menettämään valtiolle 8.000 euroa, jotka hänen on laskettu saavuttaneen rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä. Hän joutuu myös korvaamaan asianajokuluja yhteensä 10.500 euroa, eli maksettavaa kertyy koko oikeujutusta 18.500 euroa. Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

Sofian ex-mies ja Katiska-vyyhdin päätekijä Niko Ranta-Aho tuomittiin 11 vuoden vankeusrangaistukseen. Ranta-Ahon lisäksi pääsyytettynä oli rikollisliiga Cannonballin entinen presidentti Janne Tranberg.