LG lopettaa älypuhelinten valmistuksen – kärsinyt tappioista vuosien ajan

Digi · Tim Isokivi

Älypuhelimia valmistavien yhtiöiden välisessä kilpailussa on yksi tunnettu nimi vähemmän. Korealainen teknologiajätti LG on ilmoittanut vetäytyvänsä kokonaan älypuhelinten valmistamisesta ja keskittyäkseen jatkossa muuhun teknologiaan.

LG:n mukaan syy älypuhelinten valmistamisen lopettamiselle piilee matkapuhelinyksikön kärsimistä tappioista. Yksikkö on kuluneiden kuuden vuoden aikana kärsinyt 4,5 miljardin dollarin, eli noin 3,8 miljoonan euron tappioista. Yhtiön on jo pitkään huhuttu suunnittelevan älypuhelinten valmistamisen lopettamista.

Päätöksen myötä esimerkiksi LG:n suunnitteilla ollut rullattava älypuhelinmalli jää kokonaan julkaisematta. Puhelinten valmistus tulee loppumaan 31. heinäkuuta mennessä. LG on ilmoittanut keskittyvänsä jatkossa esimerkiksi älykoteihin liittyviin tuotteisiin, itseohjaavien autojen osiin, robotiikkaan ja tekoälyyn.