Drone lensi purkautuvan tulivuoren yläpuolella – alkoi sulaa kuumuudessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kameroilla varustetut dronet kykenevät kuvaamaan sellaisiakin paikkoja, joihin ihmiset eivät pääsisi. Myös niillä on kuitenkin olemassa rajansa, kuten eräs islantilainen kuvaaja sai taannoin huomata.

Garðar Ólafs päätti ohjata lennokkikameran kotikylänsä lähellä purkautuneen Fagradalsfjall-tulivuoren yläpuolelle. Hän onnistui taltioimaan dronen avulla näyttävää videomateriaalia tulivuoren syövereistä purkautuvasta laavasta. Ólafs tosin ihmetteli, kuinka drone pysytteli ilmassa valtavasta kuumuudesta huolimatta.

Ólafs tajusi jälkikäteen ohjanneensa dronen pois laavakraaterin yläpuolelta juuri oikeaan aikaan. Laitteen alapuolella sijaitseva valo oli nimittäin jo sulanut tulivuoren kuumuudessa, ja sen sensorit olivat vaurioituneet. Kuvaaja kertoo PetaPIxel-sivustolle dronen toimivan edelleen, mutta se antaa jatkuvasti error-viestejä lentojen aikana.