Sarjakuvalehdestä maksettiin miljoonia – Teräsmiehen ensiesiintyminen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Supersankaritarinat nauttivat nykyään suuresta suosiosta elokuvissa ja televisiossa, mutta hahmojen historia ulottuu jo 1900-luvun alkupuoliskolle. Kaikkien aikojen ensimmäisiin ja tunnetuimpiin supersankareihin lukeutuva Superman, eli Teräsmies, teki ensiesiintymisensä vuonna 1938.

Ensimmäinen Superman-sarjakuva julkaistiin Action Comics -lehden ensimmäisessä numerossa. Nyt hyväkuntoinen kappale kyseistä lehteä on huutokaupattu ennätyshintaan. ComicConnect.com-huutokaupan myymän lehden hinta kohosi 3,25 miljoonaan dollariin, eli noin 2,7 miljoonaan euroon.

83 vuotta vanhan sarjakuvalehden kuntoluokitus on near-pristine, eli lähes koskematon. Huutokaupattu lehti löydettiin CNN-uutissivuston mukaan alun perin 1930-luvun elokuvalehdistä koostuvan pinon keskeltä. Se on myyty eteenpäin ainakin kolme kertaa, viimeksi vuonna 2018 yli kahden miljoonan dollarin hintaan.