Syö hiukset terveiksi – nämä ravintoaineet lisäävät hiusten hyvinvointia

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni hoitaa hiuksiaan kalliilla pesutuotteilla, hoitoaineilla, öljyillä ja tehohoidoilla. Hiustenhoidossa tärkeää on myös ulkoisesti käytettävien tuotteiden lisäksi se miten hiuksia hoidetaan sisältä päin. Tähän vaikuttavat stressin ja nukkumisen lisäksi myös ravinto.

Hiusten hyvinvointia pystyy tukemaan oikeanlaisten raaka-aineiden lisäämisellä omaan ruokavalioon. Hiukset tarvitsevat Poosh-sivuston mukaan paljon hyviä rasvoja, minkä vuoksi pähkinöiden, avokadon ja rasvaisen kalan lisääminen omaan ruokavalioon voivat saada aikaan upean muutoksen.

Hiukset tarvitsevat myös vitamiineja ja proteiinia. C-vitamiinia runsaasti sisältävät sitrushedelmät ovat monikäyttöisiä, koska ne voi syödä sellaisenaan tai puristaa joko lämpimän ruoan ja salaatin päälle, minkä lisäksi sitrussiivuja voi heittää aina vesilasiin tuomaan lisää makua.

Muita hiusten hyvinvointia edistäviä raaka-aineita ovat muun muassa paljon sinkkiä sisältävät kurpitsansiemenet ja kollageenia pullollaan oleva luuliemi. Parsakaalia kannattaa lisätä useita kertoja viikossa lautaselle sen sisältämän foolihapon vuoksi. Mikäli kehossa foolihappovarastot ovat vähissä, hiukset voivat sen seurauksena olla heikommat, ohuet ja katkeilevat.