Suezin kanavan tukkinut rahtilaiva Ever Given takavarikoitiin – satojen miljoonien korvausvaatimus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi kevään suurimmista koronaan liittyvistä uutistapauksista oli Ever Given -rahtilaivan juuttuminen Suezin kanavaan. Valtava rahtialus aiheutti vuorokausia kestäneen tukoksen tärkeänä kauppareittinä tunnettuun kanavaan. Vaikka alus onnistuttiin lopulta siirtämään, eivät siihen liittyvät ongelmat ole vielä ohi.

Nyt rahtialus Ever Given on takavarikoitu Egyptin viranomaisten toimesta. Aluksella ei ole lupaa poistua maasta, ennen kuin sen omistava Shoei Kisen Kaisha Ltd. on korvannut tapauksesta koituneet rahalliset kulut. Niiden arvioidaan Associated Press -uutistoimiston mukaan kohoavan ainakin 900 miljoonaan dollariin, eli noin 750 miljoonaan euroon.

– Rahtialus on nyt virallisesti takavarikoitu. Sen omistajat eivät halua maksaa mitään, Suezin kanavaa hallinnivan viranomaistahon kenraaliluutnantti Osama Rabie kuvaili Egyptin valtiontelevisiolle.