Provinssirock on peruttu: ”Katseet kohti tulevaa”

Festarit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronakriisi vaikuttaa nyt rajusti tulevan kesän festivaalitarjontaan. Eilen peruttiin Ruisrock ja aiemmin tänään Ilosaarirock. Nyt myös Seinäjoen Törnäväsaarella perinteisesti järjestettävä Provinssi on iLmoittanut ensi kesän festivaalinsa peruuntuvan.

– Vallitsevan koronatilanteen vuoksi emme valitettavasti pääse viettämään Ihmisten juhlaa tai nauttimaan Provinssin ainutlaatuisesta tunnelmasta tänäkään kesänä. Haluamme kääntää katseet kohti tulevaa ja keskittää energiat ensi vuoteen, Pronvinssin järjestäjät tiedottavat.

Provinssi-festivaaleilla oli tänä vuonna määrä esiintyä muun muassa Korn, The Offspring, Opeth, Pendulum Trinity, Deftones, sekä iso määrä suomalaisia kärkinimiä. Neuvottelut ensi vuoden artistikattauksesta ovat jo käynnissä. Peruuntumisen myötä tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 30. kesäkuuta – 2. heinäkuuta 2022. Vuosille 2020 ja 2021 ostetut liput käyvät ensi vuoden festivaaleille sellaisenaan, mutta ne on myös mahdollista palauttaa. Ilta-Sanomien mukaan vuosien 2020 ja 2021 lipuilla ensi vuoden tapahtumaan osallistuvat saavat ensi erikoisrannekkeen, jolla on mahdollista saada rahanarvoisia etuja.

Pääministeri Sanna Marinin hallitus lupasi maaliskuun loppuun mennessä toteuttaa festivaaleja ja muita yleisötapahtumia varten tapahtumatakuun, jonka ansiosta viime hetkellä tapahtuva peruuntuminen ei olisi taloudellinen riski yleisötapahtuman järjestäjälle. Tätä lupausta ei kuitenkaan toteutettu, joten festivaalien järjestäjät joutuvat nyt perumaan tapahtumiaan välttääkseen vakavat talousvaikeudet.