Tuska-festivaali on peruttu: ”Kohti moshpit-kesää 2022″

Festarit Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Festivaalijärjestäjät tiedottavat nyt kesän tapahtumien perumisesta. Saimme juuri korvanappiimme tiedon, että Helsingin Suvilahteen heinäkuun ensimmäiselle viikonlopulle kaavailtu Tuska-festivaali on peruttu.

– Tuskan järjestämiselle ei vallitsevassa tilanteessa valitettavasti ole edellytyksiä. Meillä, yleisöllä ja artisteilla on tietyt odotukset tapahtumaa kohtaan, eikä niitä voida tässä tilanteessa toimittaa. Peli on pakko viheltää tässä kohtaa poikki ja siirtää katse kohti moshpit-kesää -22, festivaalijohtaja Eeka Mäkynen kertoo.

Vuoden 2020 ja 2021 Tuska-festivaalille ostetut liput kelpaavat sellaisenaan vuoden 2022 Tuskaan. Seuraavan kerran Tuska-festivaalia juhlitaan Helsingin Suvilahdessa 1.–3.7.2022. Ihmiset voivat varata ensi kesän kalenterin kokonaan tyhjäksi ja kiertää kaikki Suomen festivaalit kerralla.

– Vuoden 2022 Tuskan ohjelmasuunnittelu on jo aloitettu. Pyrimme kertomaan esiintyjistä lisää mahdollisimman pian. Artistien halukkuus palata lavoille on ennennäkemättömällä tasolla, joten uskon ohjelman muodostuvan hyvin kiinnostavaksi, promoottori Jouni Markkanen toteaa.

Pääministeri Sanna Marinin hallitus lupasi maaliskuun loppuun mennessä toteuttaa festivaaleja ja muita yleisötapahtumia varten tapahtumatakuun, jonka ansiosta viime hetkellä tapahtuva peruuntuminen ei olisi taloudellinen riski yleisötapahtuman järjestäjälle. Tätä lupausta ei kuitenkaan toteutettu, joten festivaalien järjestäjät joutuvat nyt perumaan tapahtumiaan välttääkseen vakavat talousvaikeudet.