Miehet yrittivät kasvattaa sukuelimiään – ruiskuttivat niihin voidetta ja joutuivat sairaalaan

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Yrityksillä kasvattaa peniksen kokoa kotikonstein voi olla katastrofaaliset seuraukset. Tämän saivat taannoin huomata kaksi humalaista miestä, jotka olivat ruiskuttaneet peniksiinsä voidetta niiden koon suurentamisen toivossa. Seuraukset olivat tuskalliset.

Kolmekymppiset ranskalaismiehet olivat alkoholia nauttiessaan keskustelleet peniksen koon kasvattamisesta. Aiheeseen liittyviä Youtube-videoita etsineet miehet päätyivät ruiskuttamaan toistensa peniksiin kokonaisen 30 gramman tuubin mustelmien ja arpien hoitoon tarkoitettua voidetta. Miesten peniksissä alkoi ilmetä erittäin kivuliasta turvotusta, ja lopulta he hakeutuivat sairaalan ensiapuun.

Peniksiin kertyneen nesteen vuoksi elimet olivat paisuneet ja muuttuneet kosketusaroiksi. Lääkärit määräsivät potilaille särkylääkkeitä, kehottivat heitä lepäämään ja vierailemaan myöhemmin uudelleen sairaalassa. He eivät kuitenkaan koskaan palanneet, eikä tiedossa ole kärsivätkö he pysyvistä seurauksista.

Tapauksesta raportoineen Annales de Dermatologie et de Venereologie -tiedejulkaisun mukaan yrityksillä kasvattaa peniksen kokoa on pitkät perinteet. Lääkärit ovat kuitenkin varoittaneet yrittämästä kasvattaa elintä kotikonstein, sillä ne voivat johtaa kivuliaisiin märkähaavoihin, kuolioihin ja erektiohäiriöihin. Urologian asiantuntija Rich Viney kertoo Daily Mail-lehdelle, ettei ranskalaismiesten toimenpiteellä ollut mitään mahdollisuutta toimia ja sen sijaan se todennäköisesti johti pysyviin vammoihin sekä erektiohäiriöihin.