Pfizerin toimitusjohtaja koronarokotteesta: ”Tarvitaan vielä kolmaskin annos”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronarokotteen antaminen on aloitettu ympäri maailmaa ja moni rokotteen saanut on ottanut myös siihen tarvittavan vahventeen. Perusrokotussarjaan kuuluu kaksi rokotetta, joista toinen annos pistetään Suomessa noin 12 viikkoa ensimmäisen rokotteen saamisen jälkeen.

THL-sivuston tietojen mukaan vielä ei tarkalleen tiedetä kuinka kauan rokotteiden suojateho kestää. On ollut myös epävarmaa, että tarvitaanko myöhemmin lisää tehosteannoksia. Pfizer-yrityksen toimitusjohtaja Albert Bourla on nyt kommentoinut pitämässään tiedotustilaisuudessa CNBC-uutisten mukaan, että rokotetta pitää hyvin todennäköisesti ottaa vuoden sisällä ensimmäisestä annoksesta vielä kolmaskin annos.

Kolmannen annoksen lisäksi Albert Bourla arvioi, että koronarokotteesta tulee vuosittainen rokote samalla tavalla kuin influenssarokotteesta. Sekä Pfizer että Moderna yrittävät tällä hetkellä kehittää tehosteita, jotka antaisivat jatkuvaa suojaa sekä COVID-19 -virusta että erilaisia virusmuunnoksia vastaan. Muunnoksia syntyy kuitenkin koko ajan lisää, minkä vuoksi Bourlan mielestä onkin hyvin todennäköistä, että rokote tulee uusia vuosittain.