Rikoskomisario Tampereen helmikuisesta ampumisesta: ”Olisi kenties jäänyt tapahtumatta”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on saanut valmiiksi Tampereen Lentävänniemen helmikuisen ampumistapauksen esitutkinnan. Yksi henkilö loukkaantui Männistönkuja 2:n edustalla tapahtuneessa ammuskelussa 5. helmikuuta ja hätäkeskus sai siitä ilmoituksen kello 22.53.

Sisä-Suomen poliisin mukaan tutkinnan alkuvaiheessa otettiin kiinni useita henkilöitä, joiden osuutta tapahtumiin selviteltiin. Heidät vapautettiin pian alkutoimenpiteiden jälkeen. Poliisi otti kiinni ampumisesta epäillyn 48-vuotiaan miehen, joka oli esitutkinnan aikana vangittuna. Epäilty on kuulustelussa kertonut omasta osallisuudestaan tapahtumiin ja ampumiseen.

– Kertomusten perusteella ampumista on edeltänyt jonkinlainen riitely, joka on saanut alkunsa läheisessä ravintolassa. Tapahtumien kulkuun, ampumisen motiiviin ja tahallisuuteen liittyvät tarkemmat kysymykset ratkaistaan aikanaan oikeudenkäynnissä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso selventää.

Asiassa tutkittuja rikosnimikkeitä ovat törkeä pahoinpitely, ampuma-aserikos, pahoinpitely, laiton uhkaus ja huumausaineen käyttörikos. Ampujaksi epäillyllä ei ole ampuma-aseen hallussapitoon oikeuttavaa lupaa. Tapaus siirtyy syyttäjän harkintaan ensi viikon aikana.

– Jos laittomiin ampuma-aseisiin liittyvä lainsäädäntö, valvonta, ja rangaistukset olisivat vaikuttavampia, niin ehkäpä tätäkään asetta ei olisi ravintolaillan viettoon mukaan otettu. Koko ampuminen olisi sitten kenties jäänyt tapahtumatta ja riita selvitelty muilla menetelmillä, Laakso pohtii.