Rattijuoppo mutkitteli vastaantulevien kaistalla Hämeenlinnassa – toinen kuljettaja joutui väistämään ojaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hätäkeskus sai ilmoituksen holtittomasti ajaneesta kuljettajasta Hämeenlinnan Turun valtatiellä. Ilmoituksen mukaan valtatie 10 ajanut kuljettaja oli joutunut väistämään vastaantullutta autoa ojaan. Vastaantulijoiden kaistalla ajanut kuljettaja oli ohittanut toista autoa Forssan suuntaan ajaessaan.

Mies oli joutunut jarruttamaan voimakkaasti ja väistämään oikealle ojaan välttääkseen törmäyksen auton kanssa. Partio havaitsi miehen kuvaileman auton ja sitä seuranneen pölypilven Renkovahan risteyksen kohdalla ja kääntyi perään. Pölypilvi muodostui siitä, että auto oli ajanut pientareella ja nostattanut hiekkaa ilmaan peräänsä.

– Auto seilasi kaistalla partion ajaessa sen perässä. Auto pysäytettiin ja sitä kuljettanut nainen puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 1,3 promillea. Myös huumepikatesti näytti positiivista. Naisen autosta löytyi myös pieni määrä huumausaineeksi epäiltävää ainetta poliisin paikanetsinnässä. Nainen otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä, Hämeen poliisista kerrotaan.

Kolmekymppisen naisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.