Karhu seurasi juoksijaa metsätiellä – pelottava kohtaaminen videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luonnon helmassa lenkkeilevät saattavat päätyä yllättäviin kohtaamisiin villieläinten kanssa. Taannoin eräs yhdysvaltalainen juoksija herätti lenkkinsä aikana karhun kiinnostuksen. Tilanne ikuistui viraalina sittemmin levinneeksi videoksi.

Evan Matthews kertoo olleensa juoksulenkillä Grand Tetonin luonnonpuistossa Yhdysvaltojen Wyomingissa, kun karhu lähti lähestymään häntä. Värityksestään huolimatta mustakarhuksi tunnistettu karhu seurasi häntä noin 800 metrin ajan.

Matthewsin mukaan hän ei lähtenyt juoksemaan pakoon, vaan perääntyi hitaasti kuten karhuja kohdatessa suositellaan tekemään. Hän myös Hän myös puhui hiljaa perääntyessään, jotta karhu ei erehtyisi luulemaan häntä toiseksi eläimeksi. Mukanaan ollutta karhukyynelkaasua Matthews ei joutunut kohtaamisen aikana käyttämään.