Postipakettia voi pian seurata reaaliaikaisesti kartalla – uusi teknologia ensin pääkaupunkiseudulle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat innostuneet tilaamaan ostoksia verkkokaupoista entistäkin enemmän. Postipalveluja tarjoava pohjoismaalainen PostNord aloittaa nyt pääkaupunkiseudulla uudenlaisen toimintamallin, jossa asiakas saa seurata tilauksensa kulkemista lähetyskeskuselta kotiovelle.

– Uuden toimintamallin myötä vastaanottaja voi itse valita milloin haluaa pakettinsa vastaanottaa, eikä hänen tarvitse odottaa paketin saapumista kotona useampaa tuntia. Hän saa toimitusajasta tarkan tiedon, ja lisäksi reaaliaikaista tietoa paketin liikkeistä, kun se on saapumassa, PostNord tiedottaa.

Vastaanottaja saa kotiin toimitettavasta lähetyksestään ensin ennakkoilmoituksen, jossa hänelle annetaan mahdollisuus valita toimituspäivä ja aikaikkuna. Toimituspäivänä vastaanottaja saa hyvissä ajoin uuden ilmoituksen, jossa ilmoitetaan toimitusaika tunnin tarkkuudella. Kun kuljettaja alkaa lähestyä reitillään vastaanottajaa – 15 minuuttia ennen toimitusta – vastaanottaja saa vielä yhden viestin, jossa olevaa linkkiä klikkaamalla lähetyksen saapumista voi seurata kartalla reaaliajassa.