Junien ravintolavaunut jälleen avoinna – aluksi vain yöjunissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Koronarajoitukset ovat vaikuttaneet myös junien ravintolavaunujen sulkemiseen. Nyt yöjunien ravintolavaunut on avattu matkustajien käyttöön. Päiväjunissa ne aukaisevat luukkunsa vappuaattona. Lähtöasema määrittelee aukioloajan, sillä epidemia-alueilla on suppeammat aukiolotunnit.

– Jos joko junan lähtö- tai pääteasema on lievempien rajoitusten maakunnassa, noudatetaan lievempiä rajoituksia koko junamatkan ajan. Jos sekä junan lähtöasema että määränpää ovat tiukempien rajoitusten maakunnassa, noudatetaan tiukempia rajoituksia, VR tiedottaa.

Ravintolavaunun valikoituja annoksia voi tilata ja nauttia suoraan omalle paikalle toimitettuna. Tilauksen voi tehdä suoraan konduktöörille tai tekstiviestillä numeroon, joka kuulutetaan matkan alussa.