Saitko ajokortin ennen vuotta 2013? Nyt sen voimassaolo on muuttunut

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Traficomin mukaan ajokortteihin merkityt voimassaolopäivät eivät pidä enää paikkaansa. Ajokorttilain voimaantulo 19.1.2013 muutti myös ennen lakimuutosta myönnettyjen ajokorttien voimassaoloaikaa. Ajokortit ovat voimassa enintään 18.1.2033 asti, vaikka niihin olisi merkitty myöhäisempi voimassaolopäivämäärä.

– Lähetämme sinulle kirjeen, kun ajokorttisi voimassaolo on päättymässä tai ajokortin voimassa pitäminen vaatii sinulta muita toimenpiteitä, Traficomista kerrotaan.

Henkilöautojen, moottoripyörien, mopojen, mopoautojen ja traktorien ajokortit 15 vuotta kerrallaan. Kun on täyttänyt 68 vuotta, on ajokortti voimassa enintään viisi vuotta kerrallaan. Kuorma- ja linja-autojen ajokortit ovat voimassa viisi vuotta kerrallaan. Sen sijaan 68 ikävuoden jälkeen ne ovat voimassa kaksi vuotta kerrallaan.