Meikkigurun skandaali syvenee – Youtube antoi määräaikaisen porttikiellon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

CoverGirl-malli James Charles, eli James Charles Dickinson, on Youtube-videoistaa tunnettu meikkiguru. Hän on nyt saanut väliakaisen porttikiellon Youtubeen grooming-epäilyjen vuoksi. Hänen kanavallaan on ollut 25 miljoonaa seuraajaa.

Youtube ei ole kertonut porttikiellon pituutta. Charles on toistuvasti ollut arvostelun kohteena nuoriin faneihinsa liittyen. Miehen on väitetty käyttäneen seuraajiaan hyväksi. Aiemmin 21-vuotiaan James Charlesin on kerrottu manipuloineensa nuoria miehiä. Nyt hänen väitetään harjoittaneen groomingia, eli lapsen tai nuoren manipulointia seksuaalisiin tekoihin, BBC uutisoi.

James Charles on omasta puolestaan kertonut, että nuori huijasi hänet uskomaan olevansa täysi-ikäinen. Kun nuoren todellinen, eli 16 vuoden ikä paljastui julkkikselle, lopetti hän omien sanojensa mukaan viestittelyn heti. Youtube on toinen yritys, joka lopettaa yhteistyön James Charlesin kanssa. Kosmettiikayhtiö Morphe ilmoitti yhteistyön päättymisestä perjantaina.