Lentoyhtiö järjestää Tsernobyl-lentokiertoajelun onnettomuuden 35-vuotispäivän kunniaksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Historian pahimman ydinonnettomuuden tapahtumapaikkana toiminut Tsernobyl kiehtoo nykyään rohkeita turisteja. Nyt ukrainalainen lentoyhtiö on järjestämässä ainutlaatuisen ylilennon onnettomuuden vuosipäivän aattona.

Ukrainian International Airlines järjestää yhdessä Tsernobyl-matkatoimisto Chernobyl Tourin kanssa lentokiertoajelun onnettomuusalueelle. 25. huhtikuuta suoritettavan lennon aikana turistit pääsevät näkemään ilmasta käsin sekä ydinvoimalan alueen että läheisen Prypjatin hylätyn kaupungin.

Embraer 195 -matkustajakone tulee lentämään 900 metrin korkeudessa, eli niin korkealla kuin onnettomuusalueen yläpuolella vain voi lentää. Kiertolennon aikana matkustajille tarjotaan tietopaketti ydinonnettomuudesta ja sen seurauksista. Liput Kievin Boryspilin kansainvälinen lentoasemalta ilmaan nousevalle lennolle maksavat 2 970 ukrainan hryvnia, eli noin 88 euroa.