Hiphop-legenda Shock G on kuollut – ikoninen rap-musiikin kulmakivi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hiphop-yhtye Digital Undegroundin nokkamiehenä tunnettu räppäri ja tuottaja Shock G on kuollut. Tähti, oikealta nimeltään Gregory Jacobs, oli menehtyessään 57-vuotias. Floridalaisesta hotellihuoneesta torstaina kuolleena löydetyn Shock G:n kuolinsyy ei ole TMZ-sivuston mukaan toistaiseksi tiedossa.

Shock G perusti vuonan 1987 Digital Undergroundin Chopmaster J:n ja Kenny-K:n kanssa. Yhtye tuli tunnetuksi funk-henkisestä ilmaisustaan. Yksi Digital Undergroundin suurimmista hiteistä on The Humpty Dance, jossa Shock G räppäsi koomisena ja nasaaliäänisenä Humpty Hump -hahmona.

Shock G teki uransa aikana yhteistyötä myös Tupac Shakurin kanssa ja oli auttamassa hänet parrasvaloihin. Tupac vaikutti jonkin aikaa Digital Undergroundin riveissä, ja lisäksi Shock G tuotti muun muassa räppärin debyyttialbumin 2Pacalypse Now. Digital Undergroundin viimeiseksi albumiksi jä vuonna 2008 julkaistu Cuz A D.U. Party Don’t Stop.