Maailman saunapääkaupunki Tampere houkuttelee kansainvälisiä matkaajia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomi on saavuttanut jalansijaa kansainvälisessä matkailussa muun muassa eksoottisuuden ja puhtaan luontonsa ansiosta. Lintukotomme on kiehtova matkakohde omintakeisen kulttuurimme ansiosta. Kansamme kannattaa vaalia kulttuuriperintöä, koska se on koko maailman mittapuulla harvinaisen arvokasta ja erikoista.

Sauna on olennainen osa suomalaisuutta. Tampereen seudulla on yli 50 julkista saunaa. Kaupunki onkin nimetty maailman saunapääkaupungiksi. Tampereen seudun matkailualan yritykset ovat nyt aloittaneet yhteistyn Sauna from Finland ry:n kanssa.

Tarkoitus on aktivoida Tampereen seudun yrityksiä innovoimaan uusia saunaelämystuotteita ja liittymään osaksi kasvavaa saunaelämysalaa. Ekologinen ja kestävästi rakennettu suomalainen sauna nimittäin myy maailmalla ja erityisesti kokonaisratkaisuille on kysyntää.

Saunalla on tärkeä merkitys kulttuurissamme. Yksinkertaisimmillaan sauna tarkoittaa mökin rannassa olevaa rakennusta, jossa hiljennyttään nauttimaan löylyistä ilman turhia krumeluureja. Matkailubisneksessä saunominen viedään teknologian, tekoälyn ja sensoreiden avulla designia tarjoavaksi moderniksi löylyhuoneeksi.