Kasvomaali ei mennyt läpi kasvomaskista – somevaikuttajien passit takavarikoitiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaksi somevaikuttajaa on joutunut oppimaan kantapään kautta, ettei kasvomaali käy kasvomaskista. Josh Paler Lin ja Leia Se ovat kärsineet käytännön pilaksi tarkoitetusta tempauksestaan melko mittavan rangaistuksen Indonesian Balilla.

Taiwanilainen Josh ja venäläinen Leia kuvasivat somevideon, jossa jälkimmäiselle maalattiin kertakäyttömaskia muistuttava kasvomaalaus. Tämän jälkeen hänet nähtiin vierailemassa Balilla sijaitsevassa ruokakaupassa kasvomaalimaskissaan. Video ei naurattanut viraomaisia Indonesiassa, jossa koronaan liittyviin rajoituksiin suhtaudutaan erittäin vakavasti.

Sekä Leian että Joshin passit on Coconuts Bali -sivuston mukaan takavarikoitu, ja Indonesian viranomaisten on kerrottu harkitsevan heidän karkottamista. Maskipakkoa uhmaavia turisteja odottaa ensimmäisellä kerralla noin 60 euron arvoinen sakkorangaistus ja toisella kerralla mahdollinen maastakarkoitus. Somevaikuttajat ovat sittemmin pahoitelleet tekoaan ja kertoneet kyseessä olleen vain viihdyttämiseen tähdännyt video, jonka tarkoituksena ei ollut kannustaa maskin käytön laiminlyöntiin.