THL vetoaa suomalaisiin: ”Älä matkusta nyt Intiaan”

Lifestyle Matkailu Terveys · Terhi Piiroinen

Intian koronavirusepidmian tila on katastrofaalinen ja siellä on havaittu uusi herkästi leviävä muutovirus. Viruksesta ei ole kertynyt juurikaan tietoa, mutta Suomen terveysviranomaiset suosittelevat kaiken matkustamisen välttämistä Intiaan.

– Epidemiatilanne maassa on huonontunut nopeasti, ja Intiassa on myös havaittu uusi muuntunut koronavirus B.1.617. Tällä hetkellä uuden muuntuneen viruksen kyvystä tarttua ja levitä tai aiheuttaa vakavaa taudinmuotoa ei ole vielä riittävästi tietoa, THL tiedottaa.

Intian ulkorajat on toistaiseksi suljettu ja turistiviisumien myöntäminen on pääosin keskeytetty. THL:n antama vastaava suositus kaikkien Brasiliaan ja Etelä-Afrikkaan suuntautuvien matkojen välttämisestä on edelleen voimassa. Myös kaikkea muuta matkustamista ulkomaille tulisi rajoittaa vain välttämättömään.