Suomalaismuusikon video paljastaa – tältä Metallica kuulostaisi duurissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Metallican musiikki on etenkin yhtyeen vanhemmilla levyillä mollivoittoista, mutta mitä jos yhtye olisikin kytketnyt iloisemman vaihteen päälle? Suomalainen musiikkitubettaja Börje Unchained, eli Jarkko Vaajasaari on päättänyt selvittää asian.

Börje Unchainedin tuoreella videolla Metallican Master of Puppets -levyn avausraitana kuultu Battery on laitettu uuteen uskoon. Merkittävin muutos on se, että kappale on nyt soitettu ja laulettu duurissa.

Metallican Batteryä on videolla soviteltu muutenkin hieman uudelleen, ja lopputuloksena kappale kuulostaa ennemminkin hyväntuuliselta pop-punkilta kuin thrash metalilta. Mukana videolla ovat kitarasooloja soittava Raskasta joulua -kokoonpanon Tuomas Väinölä ja laulaja Sandra Szabolta, joka tunnetaan cover-tulkinnoistaan omalla TheRocketQueen90-kanavallaan.