Valmistaikinalevyt sopivat muuhunkin kuin joulutorttuihin ja pasteijoihin – tässä vinkit!

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Pakastealtaista voi ostaa lehtitaikinaa, torttutaikinaa ja voitaikinaa. Jokainen valmistaikina käyttäytyy hieman eri tavalla, mutta ne kaikki sopivat makeiden ja suolaisten leivonnaisten valmistamiseen. Saatavilla on pieniä ja isoja levyjä, jotka voi muokata haluamakseen jälkiruoaksi.

Isosta levystä voi valmistaa lihapiirakkaa tai isomman makean tortun. Levylle voi panna esimerkiksi persikkaviipaleita vuohenjuuston kanssa. Pienet levyt voi puolestaan kääriä pasteijoiksi, joiden sisään voi panna jauhelihan ja riisin lisäksi esimerkiksi kirsikkamarmeladia, omenaviipaleita tai Nutellaa ja pähkinöitä.

Taikinalevyistä voi tehdä myös viineriä muistuttavia tarjottavia. Pane päälle mansikoita tai muita marjoja sekä vaniljatahnaa. Netissä on runsaasti ohjeita, joista voi valita mieluisimman. Mikään ei tietenkään voita aitoa ja alkuperäistä tähtitorttua luumuhillolla.