Amerikkalaiset hämmentyivät liikenneympyrästä – koominen video leviää viraalina

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Liikenneympyrät ovat Euroopassa yleisiä, mutta Yhdysvalloissa ne ovat huomattavasti harvinaisempi näky. Taannoin Yhdysvaltojen Kentuckyn Rowan Countyyn valmistui piirikunnan ensimmäinen liikenneympyrä, mikä herätti hämmennystä paikallisissa autoilijoissa.

Kentuckyn Moreheadissa sijaitsevasta valtatie 60:n ja 801:n välisestä risteyksestä ajaa päivittäin noin 4 000 autoa. Risteyksellä on lukuisten onnettomuuksien vuoksi ollut vaarallinen maine. Lopulta paikalliset päättäjät päättivät rakennuttaa risteykseen liikenneympyrän vähentääkseen kolareita.

Tuoreen viraalivideon perusteella liikenneympyrä ei kuitenkaan välttämättä vähennä onnettomuuksia. Se nimittäin osoittaa, ettei monilla paikallisilla autoilijoilla ole hajuakaan kuinka liikenneympyrässä pitäisi ajaa. Liikenneviranomaiset ovatkin Newsweek-lehden mukaan yrittäneet opettaa ihmisille sosiaalisessa mediassa, kuinka liittymäjärjestelyn pitäisi toimia.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.