iPhonen kasvontunnistus nyt myös maskin kanssa – toimii vain Apple Watchin kanssa

Digi · Tim Isokivi

Maailmanlaajuinen koronapandemia on vaikuttanut elämään monilla yllättävilläkin tavoilla. Moni on esimerkiksi huomannut, ettei älypuhelimen lukituksen avaaminen kasvontunnistuksella onnistu maskia käyttäessä.

Applen iOS-käyttöjärjestelmän tuoreen 14.5 -päivityksen myötä iPhonen käyttö kasvomaski päällä voi jälleen helpottua. Yksi käyttöjärjestelmän uudistuksista on nimittäin mahdollisuus poistaa lukitus kasvontunnistuksella myös maskia käyttäessä. Vaatimuksena tosin on, että käyttäjällä on myös Apple Watch -älykello.

Uuden ominaisuuden voi kytkeä päälle puhelimen asetuksista. Kasvontunnistus toimii tämän jälkeen maskin kanssa samaan tapaan kuin ilmankin, mutta laitteen avaus täytyy vielä vahvistaa Apple Watch -kellon näytölle ilmestyvää nappia painamalla.