Melinda ja Bill Gates eroavat – maailmanhistorian kallein avioero?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman rikkaimpien ihmisten listan kärkisijoille jo vuosikymmeniä komeillut Microsoftin perustaja Bill Gates ja hänen Melinda-vaimonsa eroavat 27 vuoden avioliiton jälkeen. Upporikas pari julkaisi asiasta tiedotteen maanantaina.

Tiedotteessaan eroava pari kertoi kasvattaneensa vuosikymmenten aikana kolme upeaa lasta ja rakentaneensa säätiön, joka toimii hyväntekeväisyyden parissa ympäri maailmaa tehden työtä terveemmän elämän puolesta. Melinda ja Bill Gates tulevat kertomansa mukaan tekemään jatkossakin yhdessä töitä säätiössä, vaikka eivät kykene enää voivansa kasvaa parisuhteessaan ihmisinä.

Pariskunta tapasi toisensa vuonna 1987 New Yorkissa ja he avioituivat vuonna 1994 Havaijilla. He ovat lahjoittaneet hyväntekeväisyyteen jopa 20 miljardia dollaria kahdessa vuosikymmenessä. Koronaviruksen tutkimukseen Gatesit lahjoittivat viime vuoden lopulla noin 250 miljoonaa euroa. Bill Gatesin omaisuuden uskotaan olevan noin 110 miljardia euroa. Avioeron raha-asioista ei ole vielä tietoa, mutta tällä omaisuudella siitä voi mahdollisesti tulla historian suurin.