Maskit kasvoilleen maalanneet tubettajat karkotetaan – someraivo repesi tempauksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme muutama päivä sitten miten kaksi somevaikuttajaa joutui Indonesian Balilla oppimaan kantapään kautta, ettei kasvomaali käy kasvomaskista. Josh Paler Lin ja Leia Se uhmasivat viranomaisten maskipakkoa maalaamalla kasvoilleen sinisen maskin. Ja jäivät kiinni.

Taiwanilainen Josh ja venäläinen Leia kuvasivat somevideon, jossa jälkimmäiselle maalattiin kertakäyttömaskia muistuttava kasvomaalaus. Tämän jälkeen hänet nähtiin vierailemassa Balilla sijaitsevassa ruokakaupassa kasvomaalimaskissaan. Video ei naurattanut viraomaisia Indonesiassa, jossa koronaan liittyviin rajoituksiin suhtaudutaan erittäin vakavasti.

Kerroimme aiemmin miten somekaksikko oli otettu kiinni ja heidän passinsa oli takavarikoitu. Nyt CNN kertoo, että molemmat on karkotettu maasta aivan kuten aiemmin ennustettiin. Julkinen pahoittelu ei auttanut somettajia välttämään rangaistusta. Paikalliset asukkaat eivät katsoneet hyvällä sitä, että turistit uhmaavat viranomaisten määräyksiä ja vaarantavat maskittomana muiden turvallisuuden.