Matkustaja synnytti lentokoneessa – ei tiennyt olevansa raskaana

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Delta-yhtiön taannoinen lento Yhdysvaltojen Salt Lake Citystä Havaijille oli täynnä todellisia yllätyksiä. Lavinia Mounga synnytti lapsen kesken lennon, vaikka hän ei edes tiennyt etukäteen olleensa raskaana. Apu oli kuitenkin erittäin lähellä.

Matkustajakone oli lentonsa puolivälissä, kun vasta 29. viikolla raskaana olleen Lavinia Moungan synnytys alkoi. Naisen suureksi onneksi koneessa sattui matkustamaan lääkäri ja kolme ennenaikaisiin synnytyksiin erikoistunutta hoitajaa. He joutuivat kuitenkin turvautumaan koneesta löytyviin apuvälineisiin, kuten kengännauhoihin napanuoran katkaisemiseen ja Applen älykelloon mitatakseen vastasyntyneen sydämen lyöntitiheyden.

Hoitajat pitivät lasta lämpimänä mikroaaltouunissa lämmitetyillä vesipulloilla koneen laskeutumiseen saakka. Noin kolme tuntia synnytyksen jälkeen lapsi ja äiti onnistuttiin toimittamaan Havaijin Kapiolanin sairaalaan. Sekä Moungan että hänen vastasyntyneiden teho-osastolla toistaiseksi oleva Raymond-vauvansa voivat People-lehden mukaan hyvin.

@juliabernice

It’s the ‘baby being born while we’re above the Pacific Ocean’ for me

♬ original sound – Julia Hansen