Kuukausia kateissa ollut löytyi erämaasta – asui teltassa ja söi ruohoa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Viiden kuukauden ajan kadoksissa ollut nainen on löydetty mittavien etsintöjen jälkeen. Heikkokuntoisena ja aliravittuna löydetty nainen oli asunut kuukausien ajan teltassa keskellä erämaata Yhdysvaltojen Utahissa. Hänen uskotaan eläneen askeettisissa olosuhteissa omasta tahdostaan.

Nainen ilmoitettiin kadonneeksi sen jälkeen, kun hänen autonsa löydettiin Spanish Fork Canyon -luonnonpuiston alueella sijaitsevalta parkkipaikalta. Viranomaiset yrittivät etsiä kadonnutta jalan ja drone-kameroiden avulla tuloksetta. Myöskään naisen entisillä työkavereilla ei ollut tietoa hänen mahdollisesta olinpaikastaan.

Taannoin viranomaiset löysivät alas pudonnutta dronea noutaessaan erämaasta teltan, jonka sisällä nainen asui. Hän oli kertonut eläneensä laaksossa syömällä sammalta sekä ruohoa ja juomalla läheisen joen vettä. Utahin piirikunnan seriffin toimiston mukaan kadonnut nainen ei rikkonut lakia eläessään erakkona erämaassa, mutta hänet toimitettiin paikalliseen sairaalaan mielentilatutkimukseen.