Julkkiskokki Hans Välimäki raivostui Sanna Marinin hallitukselle: ”Saatanan tunarit”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Koronakriisi on osoittanut miten pääministeri Sanna Marinin (sdp) johtama vasemmistohallitus on ajanut ahtaalle niin kulttuuri- ja tapahtuma-alan kuin ravintola-alan. Kehysriihessä hallitus päätti leikata kulttuurin ja tutkimuksen rahoitusta ja käyttää rahat turvealan tukemiseen. Ravintolat hallitus on jättänyt koko kriisin ajan vaille sitä kohtuullista tukea, jonka eduskunta yksimielisesti vuosi sitten päätti.

Lisäksi ravintoloihin kohdistuu jatkuvasti rajoitustoimia, joita ei voida koronatilastoilla perustella. Esimerkiksi ruokaravintoloihin on jäljitetty häviävän vähän koronatapauksia. Nyt julkkiskokki Hans Välimäki on saanut tarpeekseen hallituksen toiminnasta ja lähettänyt hallituspuolueille tiukat terveiset. Hän julkaisi nimittäin sosiaalisessa mediassa valokuvan, jossa näyttää keskisormea hallitukselle.

– Huhupuheet siitä, että Kiuru porukoineen pystyy ”torppaamaan” koko muun Suomen virkamieskoneiston suositukset ja päätökset kerta toisensa jälkeen herättää ainakin allekirjoittaneessa syvää huolta, sillä silloin meillä on ainakin kaksi ISOA ongelmaa. Toinen on systeemissä ja toinen on Kiuru. Kiuru on kadonnut kuvasta, eikä hän vaivaudu (tai uskalla) enää itse median eteen, vaan informaatio annetaan välinpitämättömään tyyliin milloin sattuu, miten sattuu ja lisäksi suurelta osin auttamatta liian myöhään, Hans Välimäki kirjoittaa.

Ravintola-ala työllistää Suomessa 90 000 ihmistä ja hotellit mukaan lukien 140 000 ihmistä, joten ravintoloihin kohdistuvat rajoitustoimet vaikuttavat parhaillaan satojen tuhansien suomalaisten elämään. Kriisin keskellä Välimäki uskoo tulevaan, mutta uskoo käänteen parempaan tapahtuvan vasta Marinin vasemmistohallituksen kaatumisen myötä.

– Suosikkipresidenttiäni lainaten: ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.” Ja näinhän se on. Nimittäin oman kalenterini mukaan kesä on aivan tuossa nurkan takana! Jippii!! Loppuun. Muistakaa äänestää. Nimittäin itselläni ainakin on mitta niin täynnä tätä jengiä, että mitä nopeammin pääsemme näistä saatanan tunareista, niin sen parempi, Välimäki kiteyttää ravintola-alan tämän hetken tuntemukset.

Marinin hallituksessa ovat mukana SDP, Vihreät, Keskusta, Vasemmistoliitto ja RKP.