Kuhmon ihastuttava Pena-karhunpentu onkin naaras! Nimeksi vaihtui Aina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuhmossa pelastettiin viime torstaina orvoksi jäänyt karhunpentu. Poliisit saivat hälytyksen paikallisen talon pihassa hortoilleesta yksinäisestä pennusta, jonka emoa ei näkynyt mistään. Se on sittemmin saanut kodin Kuusamon suurpetokeskuksesta.

Penaksi nimetyn karhun sukupuoleksi on sittemmin selvinnyt naaras, ja sen uusi nimi onkin Aina. Suurpetokeskusta johtava Sulo Karjalainen kertoo Yle uutisille orpopennun voivan hyvin ja juovan nälkäisenä maidonvastiketta. Painoa karhujen tavoille parhaillaan opettelevalle pennulle onkin kerääntynyt viikossa noin puoli kiloa lisää.

Pienen karhun emoa ei onnistuttu yrityksistä huolimatta löytämään, ja etsinnät on sittemmin lopetettu. Orpoa Aina-karhua on todennäköisesti mahdollista päästä katsomaan suurpetokeskukseen vielä lähikuukausien aikana. Kuusamon suurpetokeskus tullaan nimittäin avaamaan yleisölle koronarajoitteita noudattaen vielä kesän aikana.