Tampereen Ratikan koematkat menestys – varattiin täyteen jo ennakkoon

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tampereen seutu on ottanut jättiharppauksen kohti kansainvälistä kaupunkikulttuuria tuodessaan raitiovaunuliikenteen osaksi joukkoliikennettä. Myös moni muu kunta on innostunut erilaisten kiskobussien ja lähijunien käyttöön ottamisesta jo valmista rataverkostoa hyödyntäen. Tampereen Ratikkaa varten rakennettiin uusi rataverkko, jota on nyt testattu.

Tampereen ratikka, Kuva: Stara
Tampereen ratikka, Kuva: Stara
Tampereen ratikka, Kuva: Stara

Tampereen Ratikalla tehtiin ensimmäisen koeliikennepäivän aikana hieman alle 900 matkaa. Päivän aikana ajettiin yhteensä 22 vuoroa Pyynikintorilta Hervantaan ja 19 vuoroa Etelä-Hervannasta keskustaan. Ennakkoilmoittautuminen koeliikenteeseen avattiin maanantaina 3. toukokuuta. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana koeliikenteeseen varattiin jopa 500 paikkaa.

– Päivä sujui ennakoidusti ja vuorot kulkivat aivan aikataulussaan. Sekä maksaminen että matkustaminen sujuivat ongelmitta. Löysimme pientä kehitettävää informaatiojärjestelmän käytössä, Nyssen asiakkuuspäällikkö Riikka Salkonen summaa.