Hotelliyrittäjä Saimi Hoyer hankkii ruokaa järvestä pöytään: ”Itse kalastan paljon uistelemalla”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toukokuu on Kalakuu! Kalaa pitäisi syödä vähintään kaksi kertaa viikossa, mutta monilla kala päätyy lautaselle harvemmin. Hotelli Punkaharjun emäntä ja malli Saimi Hoyer elää ja hengittää Punkaharjun raikkaista metsistä ja vesistä. Kalastaminen on kuulunyt Hoyerin elämään pienestä pitäen.

– Olin kuuden vanhana isäni kanssa kalassa Puruveden rannalla Punkaharjulla. Kyseiseltä mökkiressulta mieleeni on painunut mahtava kalamuisto. Katiskaan tarttui hauki, joka oli pienen tytön silmissä valtava – jopa isää hirvitti! Saaliista keitettiin maukas kalasoppa, josta riittikin syötävää koko seuraavaksi viikoksi!, Hoyer muistelee.

– Itse kalastan paljon uistelemalla. Toiveissani on aina ollut, että Hotelli Punkaharjun pöydässä olisi lahnaa, koska savulahna on ollut suuren suuri herkku minulle pienestä pitäen. Onnekseni toive on toteutunut, ja tietysti vastuullisesti! Norppaturvallisesti pyydetty lahna on vastuullinen teko alueilla, joilla norppa uiskentelee edelleen.

Reseptejä Kalakuun viettoon löydät täältä.