Omavero kaatui kriittisellä hetkellä – jopa tuhannen veroilmoituksen täydentäminen keskeytyi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tiistaina 11. toukokuuta oli palkansaajien veroilmoituksen täydentämisen toinen määräaika. Yli miljoonaa suomalaista koskeneen määräajan viimeiset hetket muuttuivat kuitenkin noin tuhannelle ihmiselle piinaaviksi. OmaVero-palvelu nimittäin kaatui pahimpana mahdollisena aikana.

Verohallinnon OmaVero oli poissa käytöstä noin 23:30 alkaen, ja käyttökatkos kesti yli puolenyön. Veroilmoituksen jättäminen ei tuona aikana onnistunut. Monet ilmoitustaan juuri tuohon aikaan täyttämässä olleista säikähtivät palvelun kaatumista, sillä mikäli korjauksia ei tee esitäytettyyn ilmoitukseen ajoissa, seuraa asiasta myöhästymismaksu tai veronkorotus.

Veroilmoituksen jättämisen määräajasta myöhästyneiden ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan. Verohallinto on ilmoittanut OmaVerossa ilmenneiden häiriöiden ansiosta lisäävänsä veroilmoittamisaikaa perjantaina 14. toukokuuta kello 23:59 saakka. Mikäli veroilmoituksen jättää OmaVeroon kyseiseen määräaikaan mennessä, ei myöhästymismaksua peritä.