Luonnon konserttisali tarjoaa ikimuistoisen elämyksen elokuussa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Luonnon konserttisali on latvialainen tapahtumakonsepti, joka levittää luontotietoutta elävän musiikin, visuaalisen elämyksellisyyden, tarinallisuuden ja ympäristökasvatuksen keinoin.

Latviassa Nature Concert Hall -tapahtumia on järjestetty jo 15 vuoden ajan. Luonnon konserttisali saapuu Kajaaniin elokuussa. Luonnon konserttisali on maksuton ulkoilmatapahtuma. Suomen ensimmäisen Luonnon konserttisalin sankarilajiksi on valittu Bombus hypnorum, kartanokimalainen.

Yleisö pääsee tutustumaan kimalaiseen, sen elinympäristöihin ja luonnon monimuotoisuuden merkitykseen oivaltavalla, hauskalla ja elämyksellisellä tavalla Kajaanin rantapuistossa järjestettävän Linnavirta-juhlan yhteydessä perjantaina 20. elokuuta.

Kartanokimalaiseen tutustuminen käynnistyy iltapäivän toiminnallisilla rasteilla. Kaikki huipentuu illan konserttiin, joka kruunaa kokemuksen kertomalla kimalaisen tarinan musiikin, valotaiteen ja tanssin keinoin. Luonnon konserttisali järjestetään toisen kerran Punkaharjulla 28. elokuuta.