Teosto jakaa miljoonia euroja koronatukia musiikin ammattilaisille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teosto on päättänyt jakaa uuden, aiempaa merkittävästi suuremman koronatuen muusikoille. Tuki myönnetään musiikin säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja kustantajille kesäkuun loppuun mennessä. Ensin jaetaan kaksi miljoonaa euroa.

Lisäksi Teostossa varaudutaan miljoonan euron tukikierrokseen myöhemmin tänä vuonna. Tukihaku avataan jo 14. toukokuuta. Jäsenkokous päätti myös laajentaa tuen saajajoukkoa hyväksymällä tukikriteerien piiriin entistä laajemman määrän tilityksiä.

Teoston ensimmäinen koronatuki jaettiin yhdistyksen asiakkaille vuoden 2020 lopulla. Koska koronatilanne on musiikkialalla entisestään vaikeutunut, lähdettiin heti alkuvuodesta valmistelemaan uutta tukikierrosta. Teosto edustaa 35 000 kotimaista ja noin kolmea miljoonaa ulkomaista säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikin kustantajaa.