Facebookiin uudistuu – antaa jatkossa kehotuksen ennen äkkipikaista jakamista

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa on varsin yleistä, että uutisia ja artikkeleja jaetaan ympäriinsä pelkkien otsikkojen perusteella tutustumatta tarkemmin niiden sisältöön. Nyt Facebook pyrkii rajoittamaan väärän tiedon leviämistä uudistuksella, joka kehottaa lukemaan artikkelin kokonaan ennen sen jakamista.

Facebookin mukaan uusi ominaisuus on toistaiseksi kokeiluasteella. Mikäli käyttäjä yrittää jakaa uutisartikkelin jota hän ei ole edes itse avannut, ilmestyy ruudulle ilmoitus. Siinä käyttäjää kehotetaan lukemaan ensin itse koko artikkelin ennen jakamista, sillä muuten häneltä saattaa mennä ohi sen todellinen sisältö.

Samanlainen ominaisuus on jo nähty aikaisemmin Twitterissä. Mashable-sivuston mukaan käyttäjät avasivat artikkelin jopa 33 prosenttia useammin ennen sen jakamista nähtyään ilmoituksen. Osa käyttäjistä myös jätti jakamatta artikkeleja todella luettuaan ne ensin.