Sukupuolettomat hermostuivat – konduktööri toivotti hyvää huomenta vain naisille ja herroille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläinen junayhtiö on joutunut esittämään virallisen anteeksipyynnön, koska kaksi sen junassa matkustanutta asiakasta oli pahoittanut mielensä konduktöörin huomenien toivotuksesta. Asiakas teki valituksen Twitterissä.

London North Eastern Railway (LNER) -yhtiössä on tapana, että konduktöörit tervehtivät matkustajia. Eräänä aamuna vuorossa ollut työntekijä oli sanonut: ”Hyvää huomenta naiset ja herrat”. Junassa istunut Laurence määrittelee itsensä sukupuolettomaksi ja pahoitti mielensä. Myös hänen seurassaan ollut Jarley koki konduktöörin toivotuksen syrjiväksi.

– Olemme hyvin pahoillamme kuullessamme tämän, Laurence. Junien konduktöörien ei ole sallittavaa puhua tähän sävyyn. Kiitos, että toit asian esille, voisitko vielä tarkentaa millä vuorolla kuljit, niin varmistamme heidän ottavan kaikki matkustajat jatkossa paremmin huomioon osana LNER-yhtiötä, anteeksipyynössä vastattiin.

Ihmiset ovat raivostuneita, koska huomenen toivotuksessa ei ole heidän mukaansa sanallisesti mitään törkeää. Matkustajat ovat toivoneet, että junayhtiö kiinnittäisi huomiota aikatauluissa pysymiseen eikä siihen, jos joku loukkaantuu perinteisestä aamutervehdyksestä.