Amazonin Sormusten herra -sarjan tuotantokausi maksoi lähes 500 miljoonaa dollaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazon-yhtiö on työstänyt joidenkin vuosien ajan J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -kirjoihin pohjautuvaa televisiosarjaa. Myöhemmin tänä vuonna Amazon Prime -palvelussa alkava Lord of the Rings -sarja tulee olemaan yksi kaikkien aikojen kalleimmista tv-tuotannoista, ellei jopa kallein.

Amazonin sarjan ensimmäisen tuotantokauden on paljastettu maksaneen yhteensä 465 miljoonaa dollaria, eli noin 390 miljoonaa euroa. Hollywood Reporter -lehden mukaan summaan ei ole todennäköisesti laskettu esimerkiksi kirjojen oikeuksien hintaa, joka oli noin 250 miljoonaa dollaria. Uudessa-Seelannissa kuvattavaa Taru sormusten herrasta -sarjaa tehtäisiin alustavien suunnitelmien mukaan viiden tuotantokauden verran.

Vastaavasti esimerkiksi HBO:n Game of Thrones -sarjan yhden tuotantokauden hinnaksi tuli keskimäärin 100 miljoonaa dollaria. Sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella yhden jakson budjetti oli noin kuusi miljoonaa dollaria. Sarja edetessä ja sen suosion kasvaessa budjetti kuitenkin nousi, ja viimeisellä tuotantokaudella se oli noin 15 miljoonaa dollaria per jakso.