Tampereen 82 vuoden perinne katkesi – Sorsapuistosta puuttuu jotain tuttua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen Sorsapuistossa on perinteisesti päästy ihastelemaan kesäisin lintuhäkeissä eläviä kanoja. Tänä kesänä vuodesta 1939 lähtien jatkunut perinne tulee kuitenkin katkeamaan yleisen turvallisuuden nimissä.

Tampereen kaupunki on ilmoittanut, ettei Sorsapuistossa nähdä tänä kesänä lainkaan kanoja. Syynä on tänä vuonna Suomessa huonontunut lintuinfluenssatilanne. Ruokavirasto on määrännyt, että siipikarja on suojattava kontakteilta luonnonvaraisten lintujen kanssa toukokuun loppuun saakka.

– Sorsapuiston lintutarhassa on nähty erilaisia lintuja vuodesta 1939 lähtien, joten pitkä ja monia ilahduttanut perinne katkeaa näin vuodeksi varovaisuussyiden takia. Pohdimme asiaa huolellisesti yhdessä lintujen omistajan kanssa, ja päädyimme tähän ratkaisuun lintuinfluenssa- ja koronatilanteen siivittämänä, Tampereen Infran työpäällikkö Teemu Kylmäkoski kertoo tiedotteessa.

Kanat ovat viime vuosina muuttaneet kesäksi Sorsapuistoon Hämeenkyrön harrastekanalasta. Lintuinfluenssa tarttuu helposti linnusta toiseen. Vaikka viruksen tarttuminen linnusta ihmiseen on epätodennäköistä, on H5H8-viruksen todettu tarttuneen kevään aikana myös ihmisiin.