Whatsapp kokeilee uudistusta – poistaa viestit viikon jälkeen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Whatsapp-pikaviestisovelluksessa on jo jonkin aikaa ollut mahdollista lähettää ja vastaanottaa seitsemässä päivässä katoavia viestejä. Nyt sovelluksessa kokeillaan uudistusta, joka tekisi viestien katoamisesta oletusasetuksen.

Whatsapp on kehitellyt WABetaInfo-sivuston mukaan uudistettua Disappearing Mode, eli katoamistila -ominaisuutta. Sen myötä kaikki uusien keskustelujen viestit katoaisivat automaattisesti seitsemän päivän päästä niden lähettämisestä. Tarkoituksena olisi parantaa käyttäjien turvallisuutta.

Uudistus tulee koskemaan sekä Whatsappin Android- että iOS-versioita. Viestien katoamistila olisi jatkossakin kuitenkin mahdollista kytkeä pois päältä. Tällä hetkellä viestit saa katoamaan automaattisesti seitsemän vuorokauden päästä kytkemällä ominaisuuden käyttöön keskustelujen asetuksista käsin.