Huijarit esiintyvät Elon Muskina – varastaneet miljoonien edestä kryptovaluuttaa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internet-huijarit saattavat haalia itselleen rahaa esiintymällä esimerkiksi julkisuudesta tuttuina henkilöinä. Viime kuukausina yleisiä ovat olleet esimerkiksi tapaukset, joissa Tesla- ja SpaceX-yhtiöiden toimitusjohtajan Elon Muskina esiityneet tahot ovat huijanneet uhreilta suuria summia rahaa.

Huijarit ovat esiintyneet Elon Muskina muun muassa Twitterissä hämäävästi miljardöörin todelliselta tililtä näyttävien profiilien voimin. He ovat The Verge -sivuston mukaan pyytäneet uhreja lähettämään kryptovaluuttaa tiettyyn osoitteeseen, luvaten palauttavansa summan heille takaisin moninkertaisena. Huijarit kuitenkin pitävät rahat itsellään.

Yhdysvaltojen kauppakomission mukaan Elon Muskina esiintyneiden huijareiden taskuun on päätynyt kuluneiden kuuden kuukauden aikana kryptovaluuttaa yli kahden miljoonan dollarin edestä. Yhteensä kryptovaluuttahuijarit ovat netonneet lokakuusta alkaen toimillaan yli 80 miljoonaa dollaria. Keskimäärin yksi uhri menettää huijareille 1 900 dollaria, eli noin 1 560 euroa.