Tukholman Globen nimettiin uudelleen Aviciin mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tukholmassa sijaitseva pallonmuotoinen Globen-areena on nimetty uudelleen. Rakennus tunnetaan vastedes nimellä Avicii Arena vuonna 2018 kuolleen ruotsalaisen musiikkituottaja Aviciin kunniaksi. 16 000 hengen katsojakapasiteetin areena avattiin yleisölle alun perin vuonna 1989.

Nimenvaihdoksen julkisti Aviciin isä Klas Bergling tiedotteessa keskiviikkona. Hänen mukaansa yksi tähden uran kohokohdista oli tukholmalaisareenalla esiintyminen yhdeksän vuotta sitten, ja Avicii olisi erittäin ylpeä siitä että ikoninen rakennus kantaa jatkossa hänen nimeään. Avicii Arenalla tullaan jatkossa järjestämään teemaan liittyen myös esimerkiksi nuorten mielenterveystyöhön ja itsemurhien estämiseen liittyviä tapahtumia.

Paniikkikohtauksista, ahdistuneisuudesta ja loppuaikoina haimatulehduksesta kärsinyt Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling, kuoli itsemurhaan 20. huhtikuuta 2018. Vuosi tähden kuoleman jälkeen hänen perheensä perusti mielenterveystyöhön ja itsemurhien ehkäisyyn keskittyvän Tim Bergling Foundation -säätiön. Konemusiikkiartisti muistetaan muun muassa hiteistää Levels, Wake Me Up, Silhouettes ja Hey Brother.