Donald Trumpin yhtiöstä aloitettiin rikostutkinta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa on aloitettu rikostutkinta, joka koskee maan entisen presidentin Donald Trumpin Trump Organization -konsernia. Konsernia epäillään muun muassa vero- ja vakuutuspetoksiin liittyvästä, kauan jatkuneest rikollisesta toiminnasta.

Manhattanin piirisyyttäjä on tutkinut Trump Organization -konsernin toimia vuodesta 2019 saakka. Siviilitutkinnassa perehdyttiin yhtiön veroihin, vakuutuksiin ja kirjanpitoon jo ajanlta ennen Trumpin presidenttikautta. Niissä ilmenneiden epäilysten myötä New Yorkin osavaltion syyttäjä on aloittanut myös konserniin liittyvät rikostutkinnat.

Trump Organizationin epäillään esimerkiksi valehdelleen konsernin omistamien kiinteistöjen arvosta. Reuters-uutistoimiston mukaan tutkinnan alla on, ilmoittiko yhtiö kiinteistöjen arjona yläkanttiin lainoja hakiessaan ja omistusten arvoja alakanttiin maksaakseen vähemmän veroja. Trump Organizationiin kuuluu noin 500 yritystä.