Koronavirus varjostaa yhä Euroviisuja – taas yhdellä esiintyjällä todettiin tartunta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin Euroviisujen lukuisten edustajien tiimeissä, eli delegaatioissa ilmenneistä koronatartunnoista. Koronapaniikki varjostaa tällä viikolla järjestettäviä kilpailuja edelleen, sillä nyt tartunta on todettu myös hollantilaisella esiintyjällä.

Vuoden 2019 Euroviisut Arcade-kappaleella voittaneen Duncan Laurencen oli määrä esiintyä Euroviisujen finaalissa lauantaina 22. toukokuuta. Laurencella ilmeni keskiviikkona koronan oireita, ja hänelle tehdyn pikatestin tulos oli positiivinen. Vähintään seitsemän vuorokauden karanteenin vuoksi hän ei tule osallistumaan finaalin livelähetykseen lauantaina.

Järjestäjien mukaan Duncan Laurence tullaan näkemään Euroviisuissa lauantaina jollain toisella tavalla. Euroviisut järjestetään tänä vuonna tiukoin turvatoimin, mutta koronatartunnoilta ei ole silti vältytty. Taannoin kävi ilmi, ettei Islantia edustava Daði og Gagnamagnið tule esiintymään livenä kilpailuissa yhtyeen jäsenellä todetun koronatartunnan vuoksi.