Microsoft tutki Bill Gatesin seksisuhdetta työntekijään – oliko syynä avioeroon?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Microsoftin perustaja ja maailman rikkaimpiin ihmisiin lukeutuva Bill Gates erosi taannoin Melinda-vaimonsa kanssa. Eron syyt olivat jokseenkin epäselvät. Nyt Microsoftin on paljastettu tutkineen, oliko Gatesilla seksisuhde yhtiön työntekijän kanssa.

Microsoftin hallitus palkkasi vuonna 2019 yksityisen lakiyrityksen selvittämään, oliko Bill Gatesilla ollut vuosia jatkunut intiimi suhde yhtiön naispuolisen työntekijän kanssa. Wall Street Journal -lehden mukaan hallitus oli päättänyt, että Gatesin tulisi jättää paikkansa sopimattomaksi kuvaillun suhteen vuoksi. Hän jätti lopulta Microsoftin hallituksen tutkintojen ollessa edelleen käynnissä.

Bill Gatesin tiedottajan mukaan miljardöörin päätös jättää yhtiön hallitus ei kuitenkaan liittynyt tapaukseen. Hän kuitenkin myöntää Gatesilla olleen sopuisissa merkeissä päättyneeksi kuvailtu suhde lähes 20 vuotta sitten. Tiedottajan mukaan Gatesin päätös jättää Microsoftin hallitus johtui halusta keskittyä hyväntekeväisyystyöhön.