Nelonen Media uskoo: ”Tulevana kesänä sittenkin festareita”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huhtikuun puolivälissä nähtiin Suomen festarikesän musta päivä, kun maan suurimmat festivaalit peruttiin kerralla maan hallituksen petettyä lupauksensa tapahtumatakuusta. Nyt Nelonen Media Live kuitenkin uskoo, että koronakriisin suotuisan kehityksen myötä osa festivaaleista voitaisiin vielä järjestää. Sen aikoo nimittäin järjestää useita kesätapahtumia ympäri maata.

– Ihmisillä on valtava kaipuu festareille. Tämän hetken terveysturvallisuuskehitys näyttää todella hyvältä ja jatkuessaan mahdollistaa tapahtumien toteutuksen. Koemme, että meidän vastuumme on pitkän ja rankan vuoden jälkeen tehdä tapahtumia, tuottaa iloa, luoda kulttuurielämyksiä sekä työllistää alan ammattilaisia. Viime vuonna Sanoma toteutti musiikin tukemiseksi Anna sen soida -kampanjan. Tänä vuonna annamme sen soida livenä, tapahtumajohtaja Riikka Fagerholm kertoo.

Tapahtumista seitsemän, Himos Juhannus, Iskelmä Festivaali Himos, Iskelmä Festivaali Pori, Jysäri Himoksella, Wanaja Festival Hämeenlinnassa, Suomipop Festivaali Jyväskylässä ja Suomipop Festivaali Oulussa, järjestetään poikkeusjärjestelyin. Tammerfest Tampereella, Solar Sound Seinäjoella, Tikkurila Festivaali Vantaalla ja Kuopiorock Kuopiossa pyritään järjestämään täydellä kävijäkapasiteetillä ja jo julkistetulla ohjelmistolla.

Poikkeusjärjestelyin järjestettävissä tapahtumissa suurin muutos tavalliseen on yleisökapasiteetin rajaaminen noin puoleen normaalista sekä esiintyvien artistien ja yhtyeiden määrän väheneminen. Tapahtuma-alan toimijat ovat käytännössä olleet jo vuoden ilman töitä. Nelonen Media Live työllistää satoja ihmisiä artistien kiertuehenkilökunnasta ravintola- ja palvelutyöntekijöihin. Tapahtumilla on myös merkittävä elävyyttä lisäävä talousvaikutus tapahtumapaikkakuntien majoitus-, ravintola-, ja muuhun toimintaan.