Tämä työ ei sovi korkeanpaikankammoisille – pilvenpiirtäjän rakentajan arkea videolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

On olemassa aloja, jotka eivät sovellu aivan kenelle tahansa. Yksi tällaisista on rakennustöiden tekeminen jopa satojen metrien korkeuksiin kohoavien pilvenpiirtäjien parissa.

Tuoreella viraalivideolla päästään tutustumaan, miltä rautatöiden tekeminen valmisteilla olevassa tornitalossa näyttää. Videolla raskasta työtä raadetaan Kanadan Vancouverissa sijaitsevassa Deloitte tower -pilvenpiirtäjässä. Video on kuvattu osittain työntekijöiden kypäriin kiinnitetyillä kameroilla.

Rautatöiden tekeminen rakenteilla olevassa tornitalossa ei luonnollisesti sovellu korkeanpaikankammoisille. Vaikka työntekijöillä on turvavaljaat, saattaisi paniikki iskeä helposti monille satojen metrien korkeudessa roikkuville. Adrenaliinia janoaville kyseessä saattaa toki olla unelmien työpaikka.